Honden uitlaat centrum
De manier waarop ik werk is gebaseerd op het plezier van de hond, ik wil graag dat de hond het bij mij naar zijn of haar zin heeft. Echter wil ik niet dat het een ongeregelde chaos is als ik met meerdere honden tegelijk loop, dus moet ik wel structuur aanbrengen in een groep.
Dit gaat nooit op een hardhandige manier maar door te corrigeren op het juiste moment en daarna het goede gedrag weer te belonen. Verder loop ik in groepen tot maximaal 8 honden. Ik heb een bus met daarin 8 professionele kennels gebouwd. Tijdens de wandelingen beloon ik de hond met af en toe een aai of een koekje (mits de eigenaar hier toestemming tot geeft)
Ik haal uw hond thuis op en loop dan minstens een uur in de prachtige natuur van ’t Gooi, na afloop van de wandeling breng ik de honden weer thuis en zijn de meeste honden hun energie kwijt en gaan ze lekker slapen.
Ik ben werkzaam in de volgende plaatsen
Mocht uw woonplaats er niet tussen staan dan kunt u altijd contact opnemen, dan zal ik kijken of er een mogelijkheid is om uw hond toch uit te laten.
Voor dat ik uw hond kan gaan uitlaten wil ik graag eerst een intakegesprek plannen met u. Dit gesprek zal bij u thuis plaatsvinden. Hierdoor kan ik uw hond in de huiselijke omgeving observeren en samen met u de bijzonderheden van de hond doorspreken. Aansluitend nemen we verschillende formulieren samen door, hierbij moet u denken aan een algemene voorwaarde en eventueel een sleutelcontract.
Volgens de Nederlandse wet is het zo geregeld dat de eigenaar van een hond zelf aansprakelijk is bij schade aan derden en dit ook zo blijft, ook als uw hond onder toezicht staat van een ander. Ik adviseer u dan ook om even te controleren of uw hond bij uw eigen WA-verzekering is verzekerd. Realiseert u zich dat mocht er iets gebeuren, u ten alle tijden volledig aansprakelijk bent voor uw eigen hond, ook al is uw hond mee met de uitlaatservice.
Moet uw hond ook geënt worden tegen kennelhoest? Deze vraag zal waarschijnlijk elk jaar gesteld worden als u uw hond laat vaccineren. De kennelhoest-enting wordt niet standaard toegediend aan elke hond.
Waarom de kennelhoest enting wel of niet geven? Kennelhoest is een verzamelnaam voor verschillende ‘voorste’ luchtweginfecties bij de hond. Het kan worden veroorzaakt door een virus of door een bacterie. Uw hond kan besmet worden door contact met een andere hond of door verspreiding van de ziekteverwekker door niezen of hoesten. In principe kan dus elke hond besmet worden, alleen is het risico op besmetting groter op plaatsen waar veel honden komen, zoals uitlaatveldjes, de hondenclub en het dierenpension.
Symptomen bij een hond met kennelhoest zijn: kokhalzen en slijm opgeven, een harde droge hoest, koorts, sloomheid en soms slecht eten. Vooral jonge honden en honden met een lage weerstand door bijvoorbeeld ziekte of ouderdom kunnen flink ziek worden van kennelhoest als ze niet gevaccineerd zijn. Het is belangrijk dit door de dierenarts te laten behandelen.
De enting beschermt men de hond tegen het virus Para-influenza en tegen de bacterie Bordetella. De enting wordt toegediend door middel van een paar druppels in de neus van de hond. Ondanks de enting kan de hond alsnog een infectie oplopen. De klachten zijn dan echter veel milder en de hond zal sneller herstellen.
Reacties